5 regles bàsiques que has de seguir per redactar els textos d’una pàgina web

Com escrivim el contingut d’una pàgina web és un dels pilars fonamentals que poden garantir resultats exitosos per a un lloc online, juntament amb altres factors com el disseny web o la programació. És per això que és molt important conèixer com s’han d’enfocar els continguts per a una web amb la finalitat de poder fer-ho de la forma més òptima des de la seva creació.

A Croma Media, especialistes en disseny web amb WordPress i en el desenvolupament d’aplicacions mòbils, us recomanem 5 punts bàsics a seguir per escriure el contingut de la vostra pàgina web de la millor forma i aconseguir els millors resultats en línia.

1.   A qui ens dirigim? Defineix el teu públic

El primer que hem de fer abans de començar a redactar els textos per a un lloc web és saber per a qui estem redactant. Encara que de vegades es doni per descomptat és ideal definir cada un dels diferents públics als quals ens dirigim per fer-los un contingut més personalitzat i individualitzat, cridant la seva atenció de la forma més directa, concisa i encertada.

2.   Organitza l’estructura i el disseny del teu lloc web

Un altre punt a tenir en compte abans de començar a redactar els textos d’un lloc online que no se’ns pot oblidar és definir el disseny i l’estructura del web. Hem de tenir molt clar si s’organitzarà per categories, subcategories… Per no repetir el contingut en més d’una pàgina, així com per saber què volem dir i comunicar en cada secció de forma ordenada. A vegades menys és més, però també és important que el client tingui tota la informació necessària a les mans.

3.   Defineix el to

Pot confondre molt que en un lloc web s’usin tons diferents. Si en general fem servir un to més distès i informal és recomanable mantenir-lo a tota la pàgina. El mateix si preferim seguir sempre amb una comunicació més formal. Això s’ha de definir amb l’equip prèviament perquè tota la comunicació sigui coherent i amb la mateixa estructura.

4.   Com si fos una notícia en un diari

Quan s’escriu per a una pàgina web hem de pensar que el lector voldrà la informació ben estructurada, com si fos la notícia d’un diari amb titular, subtitulars, imatges o vídeos, així com amb frases curtes, clares i concises. Tot el necessari per poder llegir el contingut de forma fàcil i entenedora.

5. Pensa més enllà: el posicionament web

Més enllà d’escriure per als usuaris també hem de tenir en compte el posicionament web quan escrivim continguts online, el que es coneix com a SEO. Un dels elements clau per posicionar webs a Google són les paraules clau que ens ajuden a aconseguir trànsit web si aconseguim posicionar-les en els primers resultats del cercador.

Vols més ajuda sobre com escriure continguts per a una web?

A Croma Media podem ajudar-te a definir tota l’estratègia digital del teu lloc web, des de la creació i el disseny del lloc, fins a la redacció de contingut. Posa’t en contacte amb nosaltres per a més informació.