Els beneficis d’utilitzar WordPress per ajudar a incrementar la visibilitat d’una web a Google

Quan volem crear una nova pàgina web hi ha molts elements que cal tenir en compte per aconseguir transmetre el millor possible la nostra idea o projecte als usuaris. Per a això és important que la nostra pàgina sigui creativa, original, amb un disseny que transmeti la nostra identitat, el nostre missatge i objectius.

D’altra banda, també és clau que la nostra pàgina web sigui fàcil d’accedir-hi. És a dir, és important que els usuaris la trobin fàcilment a Google i hi puguin navegar d’una forma còmoda, sigui per comprar o contactar amb nosaltres. Per donar resposta a aquesta necessitat una de les millors opcions és crear un lloc web amb WordPress, un dels gestors de continguts més utilitzats en el món gràcies a la seva versatilitat, practicitat i bons resultats.

wordpress seo

I és que amb WordPress no només pots dissenyar un web diferent i amb identitat pròpia, sinó que a més utilitzar WordPress per a SEO és ideal, ja que ens dóna moltes facilitats que ens poden ajudar a incrementar la visibilitat de la web a Google i aconseguir més visites d’usuaris.

WordPress, el gestor de continguts més utilitzats en el món

Segurament no és la primera vegada que sents parlar d’aquesta plataforma. WordPress és el sistema de gestió de continguts (CMS) més utilitzat del món. I és que no només t’ofereix l’oportunitat de crear dissenys espectaculars i únics, sinó que té multitud d’avantatges respecte a altres CMS, com la seva escalabilitat, la facilitat de gestió del tauler de control o la seva seguretat entre d’altres.

Consulta el nostre blog: 11 avantatges d’utilitzar WordPress

Però és que a més, WordPress és ideal per a estratègies SEO!

WordPress per a SEO, el CMS perfecte per aconseguir visibilitat a Google

Si busques un gestor de continguts que t’ajudi a treballar d’una forma fàcil i amb múltiples opcions la visibilitat del teu lloc web a Google, WordPress és el CMS per a SEO que estaves buscant. Aquest gestor de continguts ens ofereix múltiples avantatges que ens faciliten treballar el SEO a les pàgines, les categories, els blogs i les imatges, entre d’altres.

Com augmentar la visibilitat de la web a Google? 5 avantatges de WordPress per a SEO

1. Instal·lació de plugins per SEO

Una de les principals avantatges d’utilitzar un CMS com WordPress és que pots instal·lar plugins, uns fragments de codi que podem instal·lar de forma fàcil a la web, els quals ens permeten millorar o fer certes funcionalitats, que d’altra manera hauríem de programar.

D’aquesta manera, hi ha diversos plugins que podem instal·lar en WordPress que ens serviran per treballar accions SEO. Dos dels principals són Yoast SEO o Rank Math, uns plugins que permeten redactar o incloure de forma fàcil a cada lloc o pàgina web:

  • Les metadades de cada pàgina (title SEO, meta-descripció, definició d’una paraula clau principal, text ALT …)
  • Edició de URL
  • Conèixer la qualitat del contingut des d’un punt de vista SEO a una pàgina (llegibilitat, percentatge de la paraula clau, total de paraules …)
  • Editar de forma fàcil al Sitemap, l’arxiu robots.txt, entre d’altres.
wordpress seo

2. Actualizació de codi

De forma constant WordPress s’actualitza amb millores en la seva usabilitat i funcionament. Pel que, a diferència d’una web feta a mida, el manteniment tècnic d’una web amb WordPress podrà ser més puntual. Encara que és recomanable actualitzar els plugins de forma constant i fer-li revisions tècniques de forma periòdica, així com tenir els paràmetres SEO tècnics ben optimitzats i treballats (contingut duplicat, etiquetes canonicals, idiomes, errors web …)

3. Optimització de pàgines i entrades

Sí que volem treballar accions SEO a WordPress és important que definim una paraula clau o tema principal per posicionar en cadascuna de les pàgines del lloc, així com entrades de blog. Amb WordPress tenim l’opció de fer-ho. I no només podem treballar el posicionament web a cada pàgina de forma individual, sinó que a més amb els plugins que hem esmentat anteriorment com Yoast SEO, podrem saber si hem creat contingut duplicat en pàgines diferents o hem decidit utilitzar la mateixa URL, ja que ens avisarà!

wordpress seo

4. Creació d’etiquetes i categories

Organitzar la informació de les entrades d’un blog és clau per facilitar la navegació i la lectura per als usuaris però també per indicar als motors de cerca com Google, com està estructurada i organitzada la informació de la pàgina web.

WordPress ofereix l’opció de fer-ho de forma fàcil gràcies a l’apartat que trobem en el panell de control de categories i etiquetes. De manera que podrem agrupar de forma lògica i estructurada els blocs d’un web per treballar SEO a WordPress i augmentar la visibilitat de cadascuna de les entrades a Google.

5. Optimització d’imatges

Les imatges i els vídeos s’han convertit en un element clau per al posicionament web. I és que les imatges no només són ideals per crear un disseny únic i personalitzat d’un lloc web, sinó que a més també les podem indexar a Google. És a dir, aconseguir posicionar-se a Google Imatges de manera que puguem aconseguir trànsit d’usuaris interessats. WordPress permet l’opció d’editar el títol de les imatges, el text ALT, així com optimitzar-les i escalar-per aconseguir la mida ideal.

WordPress per a SEO, molt més que un CMS

Com hem vist WordPress és molt més que un gestor de continguts. Aquesta plataforma ens permet no només dissenyar la nostra web en el món online, sinó que a més treballar estratègies SEO que ens puguin ajudar a atreure i arribar a noves audiències interessades en el producte o servei que oferim.

Contacta amb Croma Media, especialistes en el disseny de WordPress per a més informació i comença amb la creació del teu lloc web amb WordPress.