La qualitat de les imatges i el contingut són essencials per transmetre el missatge als usuaris d’un lloc web. Ja sigui perquè una web ven productes, informa d’uns serveis o una experiència, és clau mostrar la realitat de la manera més òptima possible, i Google cada cop ho té més clar.

És per això que optimitzar les imatges d’un WordPress, oferint qualitat, alhora que rapidesa, són factors essencials per mostrar tant el producte com indexar a Google. Veurem els aspectes que hem de tenir en compte.

Per què hem d’optimitzar les imatges en un WordPress?

Optimitzar les imatges en un WordPress és clau per a dos factors principals. D’una banda, a nivell de posicionament SEO. És a dir, si volem que Google pugui rastrejar correctament les imatges del lloc, perquè les indexi a la secció d’imatges, i així puguem arribar a potencials usuaris, hem de tenir imatges de qualitat, que es carreguin en poc temps.

Però no és només important per a Google. Un altre factor clau és que l’usuari, sigui on sigui, amb més o menys connexió en línia, pugui carregar la imatge i gaudir del contingut. És ideal que les imatges no tinguin una mida superior a 100kb, així no triguen tant a carregar.

Com optimitzar les imatges en un WordPress?

Hi ha diferents eines de fotografia, com Photoshop, una de les més usades, que permeten comprimir imatges perquè no pesin massa i triguin a carregar.

Si no es disposa d’aquesta eina, n’hi ha d’altres en línia com compressjepg que permet comprimir diferents fotografies, ja siguin en PNG, JPG o GIF.

3 plugins per optimitzar les imatges en un WordPress

En moltes ocasions, però, volem que aquesta acció es faci a gran escala i s’implementi a totes les imatges de la nostra web. Hi ha diferents plugins que podem implementar per optimitzar les imatges d’un WordPress, encara que és recomanable que aquest fet per especialistes amb coneixements tècnics. Posa’t en contacte amb el nostre equip per a més detalls.

Entre els 3 plugins més utilitzats per optimitzar les imatges d’un WordPress trobem:

1. Imagify

Imagify és un dels connectors més usats per optimitzar les imatges d’un WordPress. Es caracteritza per permetre diferents tipus d’optimització, alhora que permet una compressió de fins a 25MB i convertir webp.

2. EWWW Image Optimizer

EWWW Image Optimizer és un altre dels plugins més usats. Té un funcionament senzill, un alt equilibri entre compressió i qualitat i cobertura completa.

3. Imsanity

Finalment, Imsanity és un altre dels connectors estrella per optimitzar les imatges d’un WordPress. Ofereix redimensió automàtica de les imatges que siguin molt grans, oferint la qualitat i mida desitjats.

Més informació sobre com optimitzar les imatges en un WordPress

Si vols més informació sobre com optimitzar les imatges en un WordPress, posa’t en contacte amb el nostre equip per a assessorament tècnic i execució.