Ajudar Google a entendre el contingut d’una pàgina web és clau per a la correcta indexació i rastreig de la pàgina. Per això les dades estructurades són tan importants, ja que ajuden Google a entendre millor el contingut del lloc.

Què són les dades estructurades?

Les dades estructurades són fragments de codi, amb schema.org, que tenen l’objectiu d’ajudar els robots de Google a rastrejar i interpretar millor el contingut de la pàgina amb la finalitat d’aconseguir més visibilitat a les SERPs.

Google permet dades estructurades en diferents formats, encara que l’opció recomanada per a ells mateixos i que fa servir més gent sigui JSON-LD (notació de JavaScript). Així mateix, també pots utilitzar formats alternatius com Microdades o RDFa.

Tipus de dades estructurades

En funció del tipus de pàgina web es recomana més utilitzar un tipus de dades estructurades o altres. Entre els més comuns de dades estructurades trobem:

  • Articles: sobre notícies, esports o blocs
  • Preguntes freqüents: sobre el servei o el producte.
  • Instruccions: sobre com fer alguna cosa.
  • Empresa local: que inclou informació sobre l’empresa (horaris, etc).
  • Productes: sobre les característiques que el defineixen.
  • Vídeos: que es mostren als resultats.

Hi ha altres tipus de dades estructurades en funció del tipus de pàgina. Consulta tota la llista de Google.

Com afegir dades estructurades?

Hi ha diferents opcions per afegir dades estructurades a una web. D’una banda, es pot fer mitjançant codi, ja sigui a JSON-LD, microdades o RDFa. Google ha habilitat una guia per a principiants sobre el funcionament de schema.org, així com un tutorial sobre com afegir-los pas a pas. Així mateix, hi ha altres opcions més fàcils per configurar-los com per exemple mitjançant plugins.

Millors plugins per afegir dades estructurades

Trobem diferents plugins que ens permeten afegir dades estructurades d’una forma més eficient al nostre lloc web, entre les més recomanades trobem:

  • All In One Schema Rich Snippets

Aquest plugin amb molt bones valoracions és de fàcil implementació i ofereix tot tipus d’esquemes com ara ressenyes, esdeveniments, receptes, articles, productes, serveis, etc.

  • Schema & Structured Data for WP & AMP

Aquest plugin afegeix les dades estructurades segons schema.org i, a més de tenir moltes descàrregues, té molt bones valoracions.

  • Rank Math

Aquest plugin SEO permet a més de diferents funcionalitats de configuració SEO, afegir dades estructurades a cada pàgina.

  • Yoast SEO

Yoast SEO també és un dels connectors de SEO més coneguts. Dins de cada pàgina també et dóna diferents opcions per configurar dades estructurades.

Més informació sobre què són les dades estructurades i com configurar-les

Si vols més detalls sobre què són les dades estructurades i com configurar-les, posa’t en contacte amb el nostre equip de tècnics especialistes.