Quan creem un nou lloc web, un dels objectius principals és clar: volem que la pàgina tingui molta visibilitat perquè els usuaris la trobin i puguin adquirir el producte o contractar els serveis. Però no sempre les coses van com estaven planejades. Al principi aconseguir trànsit a la web és complex i requereix molts esforços que, en general, al cap d’uns mesos se solen veure reflectits en els resultats.

Així mateix, pot ser que ja hagi passat un temps des que s’ha creat un lloc web i encara no hi hagi compres ni conversions, però analitzant bé, veus que tampoc hi ha trànsit web. Comences a buscar les causes i descobreixes que el teu lloc web no apareix a Google. Però, per què? Per què la teva web encara no apareix a Google? Anem a analitzar les possibles causes!

1. Pàgina web bloquejada pel fitxer robots.txt

Una de les causes principals que poden provocar que la teva web encara no aparegui a Google, és una errònia configuració del fitxer robots.txt. Aquest fitxer, que existeix a totes les pàgines web, és el responsable d’indicar als robots o bots de Google quines pàgines han de rastrejar en un lloc web. Si no el configurem correctament podem perjudicar aquest rastreig que afecta la visibilitat del lloc als cercadors.

2. Pàgina no indexada

Si després d’analitzar el fitxer de robots.txt del vostre lloc web veus que està configurat correctament, toca analitzar la meta-etiqueta robots per validar si la web està com a index o no index.

La metaetiqueta “index” indica a Google que el lloc web pot ser indexat i, per tant, aparèixer als resultats de cerca. Així mateix, quan no volem que una pàgina es mostri a l’índex de Google, es farà servir la metaetiqueta “noindex”. Així, els robots no faran que aparegui als resultats. Una acció que pot ser útil en pàgines privades on cal posar contrasenyes, però no a tot el lloc web, si el que volem és que la pàgina aparegui a Google. Valida mitjançant el codi font de la web si totes les teves pàgines estan indexades.

3. Errors tècnics

Si després d’aquesta primera anàlisi encara et preguntes: per què la meva web no apareix a Google?, ja que tot estava configurat de forma òptima, una altra de les causes poden ser els errors tècnics, ja siguin errors de servidor o errors 404, és dir, aquelles pàgines que ja no existeixen. És recomanable revisar i verificar que totes les pàgines del vostre lloc web tinguin un codi de resposta 200 i estiguin indexades correctament.

D’altra banda, a nivell tècnic un altre problema podria ser una mala elecció de CMS. És imprescindible que les pàgines es trobin allotjades en un gestor de continguts de referència com WordPress, Drupal, Shopify, així com programades a mida, ja que altres opcions gratuïtes poden afectar considerablement de forma negativa la visibilitat del teu lloc web i provocar que la pàgina web no aparegui a Google.

4. Contingut de baixa qualitat

Més enllà dels errors tècnics, un altre motiu que pot provocar que el vostre lloc web no aparegui a Google, pot ser relacionat amb el contingut del lloc web, pel fet que sigui de baixa qualitat. Ens preguntarem com és el contingut del teu lloc web:

  • Els productes i serveis estan explicats de manera desglossada?
  • Has estructurat la web correctament, sobre la base de categories, subcategories, productes, dissenyant una arquitectura web òptima?
  • Heu escrit contingut de qualitat, i altres pàgines us han enllaçat com a font de referència?
  • Heu enllaçat correctament tot el contingut del vostre lloc web?
  • Els vídeos i imatges tenen un format correcte?

Si alguna d’aquestes respostes no és afirmativa, és que hi ha com a tasca pendent optimitzar el contingut del lloc web, ja sigui el text, les imatges, els vídeos o tota l’estructura del web. Consulteu més informació sobre com escriure el contingut per a la vostra pàgina web.

La meva pàgina web encara no apareix a Google

Si després d’analitzar tots aquests paràmetres el vostre lloc web encara no apareix a Google, posa’t en contacte amb el nostre equip d’especialistes i t’ajudarem a analitzar les causes principals i com solucionar-ho.