Què hem de tenir en compte per a la nostra estratègia digital del 2022?

Si hi ha una cosa canviant i en constant actualització és el món online. Ja siguin les xarxes socials, les actualitzacions de Google o el disseny web, hem d’estar sempre actualitzats i conèixer les últimes notícies sobre el sector digital per estar sempre al dia.

D’aquesta manera, des de Croma Media, especialistes en disseny web amb WordPress i en el desenvolupament d’aplicacions mòbils, us desvetllarem 6 tendències digitals per al 2022 que heu de tenir en compte per a la vostra estratègia digital i web.

6 tendències digitals 2022 que has de conèixer

El SEO segueix sent un element clau per aconseguir trànsit orgànic

Si una cosa tenim clara és que el SEO, és a dir, les estratègies que desenvolupem per aconseguir trànsit orgànic des de Google segueixen sent claus. Si bé els anuncis a cercadors (SEM) han aconseguit un pes significatiu, el posicionament aconseguit mitjançant estratègies SEO continua sent un dels canals principals d’adquisició de trànsit. És per això que el 2022 recomanem continuar optimitzant i dissenyant estratègies SEO, sempre estant al cas de les darreres actualitzacions de l’algorisme de Google.

No ens oblidem del contingut de qualitat, però personalitzat

Així mateix, com hem anat veient els darrers anys, el contingut es manté com destacat com a tendència digital per al 2022, però, sobretot, el contingut personalitzat. Donar resposta a les consultes d’usuaris, ja sigui mitjançant text, imatge o vídeo, de manera atractiva i personalitzada, ajuda a incrementar el percentatge de conversió i oferir una millor experiència als usuaris.

El disseny web: sempre actualitzat

Si estaves pensant en si aquest nou any és l’any per fer un salt definitiu i actualitzar el disseny web o fins i tot crear una nova pàgina, tenim la resposta: sí! I és que com hem vist al llarg d’aquests mesos, tenir un lloc web responsive, amb un disseny usable i intuïtiu, amb colors que ajudin a aconseguir la conversió, alhora que transmetin la imatge de marca, és clau per aconseguir els objectius empresarials i digitals de la teva pàgina web.

Immediatesa de resposta

Si podem oferir personalització i resposta ràpida a l’usuari i tenim prou recursos, és important incloure chatbots o sistemes de missatgeria instantània per resoldre els dubtes dels usuaris a temps real i oferir un servei més proper i personalitzat per resoldre les incidències a temps real. Un servei que pot influenciar les ressenyes que els usuaris deixaran més endavant del lloc web.

Els marketplaces segueixen guanyant pes

No és cap novetat que Amazon o altres marketplaces similars com AliExpress o Ebay han esdevingut un dels canals principals de venda de molts negocis mitjans i petits. I les tendències digitals per al 2022 pronostiquen que aquests canals seguiran en augment. Així és recomanable tenir un lloc web ja adaptat per a venda online, alhora que la logística i els canals de distribució per poder assumir un possible augment de vendes.

Web responsive, indexació mòbil

Com va anunciar Google recentment, fa anys que volen prioritzar la indexació centrada als mòbils. Si bé han decidit retardar l’actualització, tard o d’hora serà prioritària i la indexació mòbil serà l’opció mitjançant la qual Google decidirà mostrar unes pàgines o d’altres als resultats. És per això que recomanem tenir una web tècnicament preparada per no perdre trànsit orgànic quan es faci l’actualització, la qual probablement serà al llarg del 2022.

Vols més informació sobre les tendències digitals per al 2022 i com aplicar-les a la teva web?

Si voleu més informació sobre les tendències digitals per al 2022 i com aplicar-les al vostre lloc web, poseu-vos en contacte amb el nostre equip d’especialistes per assessorament i execució d’accions digitals.